Venninner kjøpte leilighet sammen

Løste boligkjøpsproblemet og spleiset på leilighet som samboere

Begge jentene var veldig ferdig med kollektivlivet og ville ut på boligmarkedet, skriver Telemarksavisa.

Søkte boliglån sammen

Verken Kristine eller Lise-Marit hadde en kjæreste å kjøpe sammen med og de var ikke interesserte i å bo i et «kott».  Sammen klekket de ut en fin ide.

På en hyttetur snakket jentene om at det var vanskelig å få lån til en stor nok leilighet. De hadde begge vært i banken for å få lån, men med et ikke tilfredsstillende resultat. Kristine forteller at hun akkurat så vidt fikk godkjenning på boliglån, og bare for å få en liten leilighet i Oslo måtte hun ut med over 3 millioner. Det er meget høye priser i Oslo og de fleste leilighetene går langt over takst.

– På vei til Rauland snakket vi om at det ville bli himla dyrt å komme seg inn på eiendomsmarkedet. I løpet av hytteturen fant vi ut at det trolig ville være lønnsomt å kjøpe sammen og det tok ikke lang tid før vi sto begge sto i banken og søkte lån, forteller Kristine.

Viktig å sette regler før samboerskapet

Jentene planla nøye om hvordan de skulle løse både det å bo og investere sammen før bankbesøket. De hadde aldri vært sammen lengre enn en uke på ferie og måtte derfor lage litt regler.

De var enige om at leiligheten måtte ligge sentralt i Oslo og ha et stort kjøkken med plass til mange venner. Rommene måtte være like store for at det skulle bli rettferdig.

–Og så handler det jo mye om å respektere hverandre, ta hensyn til den andre og å gi hverandre pusterom. Det er viktig å ta den diskusjonen først og å ha tilnærmet like verdier og rutiner, sier Kristine.

Etter to måneder med leilighetsjakt vant de budrunden på en 66 kvadratmeters leilighet på Carl Berner. Budet  på 4,7 millioner lå 200 000 kroner over det som var anbudsprisen.

Et fargerikt hjem

Begge jentene er sprudlende og glade i farger, noe de ville uttrykke gjennom deres felles bolig.

Besøkende kan slappe av i deres sennepsgule sofa i en stue malt lilla. Maten blir laget på en grønt kjøkken, og soverommene er rosa, lilla og mørk rødt.

Marias samboer, Lise Marit, forteller at hun blir i godt humør når hun går inn i leiligheten. Hun har vært med på flere tv programmer og spiller nå inn et oppussingsprogram for barn.

Jentene trives så langt godt med samboerskapet. De avslutter med å fortelle at tiden vil vise hva de gjør om en av de vil flytte ut.

Les også:
Hva gjør en boligkjøpsrådgiver? Vi har tatt en prat med Boligdama!
Intervju med boligdama

Intervju med Boligdama – Trude Larsen Om Boligdama: Trude Larsen har jobbet med bolig i 40 år og er utdannet Les mer

Full tvist mellom hundeeier og nabo med allergi

Men det var ingen bevis for at hunden forårsaket plagene Paret flyttet inn i sin nykjøpte leilighet med et ekstra Les mer

Feil arealmåling ga prisavslag
målebånd, arealsvikt

Da boligen skulle videreselges var den mindre enn det kjøperne hadde betalt for. Det var i oktober 2019 at X Les mer

Klimatiltak som kan øke verdien på boligen
Klimetiltak bolig, bilde av solcellepanel

Stadig flere nordmenn investerer penger i å oppgradere boligene sine med ulike klimatiltak. Det finnes en hel del forskjellige tiltak Les mer