Utsiktskrangel førte til søksmål

I Lyngør skapte et forheng en konflikt mellom to naboer.

Den ene parten ville ikke ha innsyn på en privat brygge, og hengte derfor opp forhenget. Den andre parten var derimot misfornøyd med at denne løsningen ødela all utsikt fra vedkommendes sommerstue, skriver Tvedestrandposten.

Et spørsmål om privatliv

Naboen som fikk utsikten ødelagt tok kontakt med motparten og ba om at forhenget skulle bli fjernet. Det ville ikke eieren godta. Det betente dilemmaet om den ene partens ønske om privatliv og den andre partens ønske om utsikt endte med søksmål.

Sommerstuaeieren saksøkte forhengseieren for å ødelegge utsikten. Vedkommende gikk til motsøksmål da han hadde innsigelser mot sommerstua.

Partene kom til enighet

Nesten tre år etter forhenget ble hengt opp møttes partene i forsamlingshuset på Odden. Forhandlingene ble heldigvis en lett affære. Både forklaringer fra begge parter og befaring på sommerstua ble gjennomført.

Begge parter havnet til slutt på forhandlingsbordet og det endte med at de møttes på halvveien.

Forhengseieren fjernet forhenget mot at sommerstuaeieren frostet vinduene 60 cm fra vinduskarmen. På den måten kunne saksøkeren glede seg over utsikten uten at motparten følte seg overvåket.

Hver av partene måtte dekke sine egne saksutgifter. Les mer om og få bistand til eiendomsrett.

Les også:
Myter angående boligkjøp
boliglån myter

Det finnes noen påstander om boligkjøp som ikke nødvendigvis er sannheten. Nettavisen tok en prat med Luksusfellens eksperter Hallgeir Kvadsheim Les mer

Usikkerhet rundt hva som dekkes av forsikringen til de rasrammede i Gjerdrum
Landslide Rubble Falling  - gtaranu / Pixabay

Ubeboelige hus får støtte fra forsikringsselskapene. Men hva med de intakte hjemmene som "bare" befinner seg i et utrygt område? Les mer

Myndighetene fraråder å bygge boliger over nedlagte søppelfyllinger
Glass Shard Of Glass Broken Shard  - photoplatte / Pixabay

I kjølvannet av ankesaken mot depoti s i gjerdum adavres det å bygge flere boliger på slik grunn.   NRK Les mer

En gammel avløpspumpe oversvømte kjelleren
Tunnel Light Dark Basement Exit  - ArtCoreStudios / Pixabay

Tre år etter kjøpet fikk beboeren en illeluktende overraskelse. En svikt i en avløpspumpe førte til at kjelleren til hytten Les mer