BoforholdBoligtipsNyheter

Sarpsborg Kommune gjør byggesaker tilgjengelig på nett

Innbyggere kan lett finne frem historikk om boliger

Sarpsborg kommune har lagt ut byggesaker på sin nettside, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Dersom du lurer på bakgrunnen til huset ditt så kan du lette igjennom byggesaker helt tilbake til 1890 på kommunenes nettside.

Informasjonen er åpen for alle og det er ikke nødvendig med innlogging.

I innsynsløsningen ligger det byggetegninger, tidligere søknader og tillatelser og pågående byggesaker.

– Løsningen kan for eksempel være nyttig for de som skal bygge eller restaurere en bolig i Sarpsborg. Den kan også være nyttig for de som er på husjakt, og som lurer på noe om historien til en bolig, sier Hanne Høgmo, teamleder for byggesaksavdelingen i kommunen, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun påpeker at det er mye historisk verdi digitalisert i arkivene, og at at det mange flotte tegninger og interessant dokumentasjon om boligene. Det kan være nyttig om noen kjøper et gammelt hjem og skal restaurere det til opprinnelig tilstand.

Høgmo forteller videre at dette er en lettvint løsning for innbyggerne, siden de slipper å møte opp fysisk et sted eller vente på at kommunen skal godkjenne begjæring om innsyn. Dette sparer tid for kommunens ansatte.

Det vil derimot ikke være mulig å se dokumenter som er unntatt internett etter offentlegforskrifta. Det samme gjelder dokumenter med taushetsbelagte opplysninger, og de såkalte «ulovlighetssakene».

Les også:
Husk å lufte boligen litt ekstra i vinterhalvåret
Lufte bolig om vinter

Om vinteren oppstår det både tettere luft og dermed dårligere inneklima. Dette kan bidra til diverse helseplager som slapphet, hodepine, Les mer

Rullestolbruker Jonny får ikke godkjent trappeheis i boligen sin

Ekteparet Moen føler seg tvunget ut i hybel – Leilighetene i Bregnefaret er i utgangspunktet et perfekt sted å bo Les mer

Får ikke bygge gård på dyrket mark
dyrket mark jordvern

Men kjøperne mener at marken uansett er uegnet for dyrking. Ekteparet Jannicke Ormseth og Alf Ola Kjøl skal ta over Les mer

Sollyskravparagrafen forsvinner

Det førte til store protester og underskriftskampanjer. I juli i år blir det lov å plassere bygg uten å ta Les mer