Reddet av boligkjøperforsikring

En uheldig kjøper fikk feil opplysninger i salgsoppgave og prospekt, og er veldig takknemlig for at forsikringen tok seg av klageprosessen.
Håvard Skaaland var litt skeptisk til om han skulle skaffe seg boligkjøperforsikring, men bestemte seg for å slå til. Det er han veldig takknemlig for den dag i dag, skriver Din Side.

Megleren mente det var en god ide

Da han og et vennepar skulle kjøpe en bolig sammen på Rodeløkka ble han tipset av megleren om denne forsikringen. Megleren fortalte at det ofte var problemer med gamle hus og at det kunne bli både dyrt og tidskrevende å ta seg av en slik prosess selv.

Selgeren av boligen hadde også eierskifteforsikring og det kan gjøre det vanskelige for kjøper dersom vedkommende vil klage.

Haaland og vennene lot seg overbevise og skaffet seg boligkjøperforsikring via Help Forsikringsbyrå. i følge salgsdokumentet var det hage på eiendommen med gressplen, bed og busker. Eiendommen besto av to gamle bygninger bundet sammen med en liten gang.

Hagen var kommunal eiendom

Da det ene paret skulle fornye sin del, fikk de beskjed fra byggherren om at hagen ikke var deres. Kommunen hadde ekspropiert et område for å bygge vei og tatt med hagen også. At hagen var kommunal eiendom var vanskelig å se på kartet, og det fantes flere forskjellige versjoner.

Forsikringsbyrået tok hele arbeidet med å purre på plan og bygningsetaten. Det eneste kjøperne trengte å gjøre var å skaffe nødvendige salgsdokumenter. Tvisten endte med at de fikk det beløpet som trenges for å kjøpe eiendommen tilbake fra Oslo komm0une og om omkostningene rundt dette.

Boligkjøperforsikringen skal skape likevekt

-Vi har ikke hatt noen økonomiske kostnader utover den forsikringen vi kjøpte, sier en fornøyd Skaaland, og legger til: – Det er også grunnen til at jeg er villig til å stille opp i intervju, forteller han til Din Side.

Dag Are Børresen, advokat i Help Forsikring, forteller til Din Side at fleste reklamasjonssakene de behandler innen eierskifteforsikring løses før saken kommer til rettsapparatet.

– Selger/eierskifteforsikringen betaler ut penger til våre kunder i rundt halvparten av sakene vi mener det er grunnlag for å gå videre med. Vi kan ikke gå videre kun med «sikre» saker. Det ville svekke tilliten til rettssikkerheten for kundene våre, forteller han.

Børresen forklarer videre at hensikten med boligkjøperforsikring er å etablere likevekt mellom selger og kjøper i bolighandelen.

Fakta om boligkjøperforsikring:

Boligkjøperforsikring er et tilsvar til selgers boligselgerforsikring. Den skal støtte kjøper ved hjelp og bistand om vedkommende opplever mangel etter boligkjøp. Forsikringen dekker kun rettslige kostnader ved mangler, men ikke utbedringen av disse. Du kan klage i inntil fem år etter boligkjøp, og da må du som regel henvende deg til selgers boligforsikringsselskap.

 

Les også:
Hva gjør en boligkjøpsrådgiver? Vi har tatt en prat med Boligdama!
Intervju med boligdama

Intervju med Boligdama – Trude Larsen Om Boligdama: Trude Larsen har jobbet med bolig i 40 år og er utdannet Les mer

Venninner kjøpte leilighet sammen

Løste boligkjøpsproblemet og spleiset på leilighet som samboere Begge jentene var veldig ferdig med kollektivlivet og ville ut på boligmarkedet, Les mer

Full tvist mellom hundeeier og nabo med allergi

Men det var ingen bevis for at hunden forårsaket plagene Paret flyttet inn i sin nykjøpte leilighet med et ekstra Les mer

Feil arealmåling ga prisavslag
målebånd, arealsvikt

Da boligen skulle videreselges var den mindre enn det kjøperne hadde betalt for. Det var i oktober 2019 at X Les mer