Reddet av boligkjøperforsikring

En uheldig kjøper fikk feil opplysninger i salgsoppgave og prospekt, og er veldig takknemlig for at forsikringen tok seg av klageprosessen.
Håvard Skaaland var litt skeptisk til om han skulle skaffe seg boligkjøperforsikring, men bestemte seg for å slå til. Det er han veldig takknemlig for den dag i dag, skriver Din Side.

Megleren mente det var en god ide

Da han og et vennepar skulle kjøpe en bolig sammen på Rodeløkka ble han tipset av megleren om denne forsikringen. Megleren fortalte at det ofte var problemer med gamle hus og at det kunne bli både dyrt og tidskrevende å ta seg av en slik prosess selv.

Selgeren av boligen hadde også eierskifteforsikring og det kan gjøre det vanskelige for kjøper dersom vedkommende vil klage.

Haaland og vennene lot seg overbevise og skaffet seg boligkjøperforsikring via Help Forsikringsbyrå. i følge salgsdokumentet var det hage på eiendommen med gressplen, bed og busker. Eiendommen besto av to gamle bygninger bundet sammen med en liten gang.

Hagen var kommunal eiendom

Da det ene paret skulle fornye sin del, fikk de beskjed fra byggherren om at hagen ikke var deres. Kommunen hadde ekspropiert et område for å bygge vei og tatt med hagen også. At hagen var kommunal eiendom var vanskelig å se på kartet, og det fantes flere forskjellige versjoner.

Forsikringsbyrået tok hele arbeidet med å purre på plan og bygningsetaten. Det eneste kjøperne trengte å gjøre var å skaffe nødvendige salgsdokumenter. Tvisten endte med at de fikk det beløpet som trenges for å kjøpe eiendommen tilbake fra Oslo komm0une og om omkostningene rundt dette.

Boligkjøperforsikringen skal skape likevekt

-Vi har ikke hatt noen økonomiske kostnader utover den forsikringen vi kjøpte, sier en fornøyd Skaaland, og legger til: – Det er også grunnen til at jeg er villig til å stille opp i intervju, forteller han til Din Side.

Dag Are Børresen, advokat i Help Forsikring, forteller til Din Side at fleste reklamasjonssakene de behandler innen eierskifteforsikring løses før saken kommer til rettsapparatet.

– Selger/eierskifteforsikringen betaler ut penger til våre kunder i rundt halvparten av sakene vi mener det er grunnlag for å gå videre med. Vi kan ikke gå videre kun med «sikre» saker. Det ville svekke tilliten til rettssikkerheten for kundene våre, forteller han.

Børresen forklarer videre at hensikten med boligkjøperforsikring er å etablere likevekt mellom selger og kjøper i bolighandelen.

Fakta om boligkjøperforsikring:

Boligkjøperforsikring er et tilsvar til selgers boligselgerforsikring. Den skal støtte kjøper ved hjelp og bistand om vedkommende opplever mangel etter boligkjøp. Forsikringen dekker kun rettslige kostnader ved mangler, men ikke utbedringen av disse. Du kan klage i inntil fem år etter boligkjøp, og da må du som regel henvende deg til selgers boligforsikringsselskap.

 

Les også:
Naboers røyking går utover livskvaliteten
sigaretter røykeloven balkong

Nå ønsker borettslagbeboeren totalt røykeforbud. Jan Akerholdt har lenge bodd i blokkleilighet i et borettslag på Tolvsrød, og har sett Les mer

Myndighetene fraråder å bygge boliger over nedlagte søppelfyllinger
avfallsdeponi

I kjølvannet av ankesaken mot beboerne på den nedlagte avfallsdeponien i Skedsmo, advarer Miljødirektoratet mot å bygge boliger på denne Les mer

Ikke vent for lenge med å flytte fra hus til leilighet
sistegangskjøpere

Venter dere for lenge kan flytteprosessen bli svært tungvinn. Eldrebølgen kommer snikende på oss i løpet av de nærmeste årene. Les mer

Vil ha 900 000 kroner i erstatning for defekt trapp
Bolig trapp

Takstmannen hevdet at den kunne være farlig å benytte seg av. I tilstandsrapporten ble trappen beskrevet med noe mindre eller Les mer