Eiendomsadvokater

Eiendomsadvokater

Advokatfirmaet Teigstad

Advokatfirmaet Teigstad holder til i Oslo, men tar saker over hele landet knyttet til krav om prisavslag eller heving av boligkjøp samt andre boligtvister, som du kan lese mer om på advokat-teigstad.no. Dette inkluderer håndverkertvister, husleietvister og nabotvister.

Kontaktinfo

Advokatfirmaet Teigstad
Telefon 22 34 30 00
Torggata 10
0181 Oslo

Lenke til eiendomsavdelingen.

 

Hegg og Co

Advokatfirmaet Hegg og Co er Finnmarks største advokatfirma med ni advokater. Hegg og Co har ni advokater fordelt på lokalene i Alta og Vadsø.

Hegg og Co arbeider blant annet med fast eiendom og ekspropriasjon.

Kontaktinfo

Telefon 78 94 11 50
Postboks 1224
9504 Alta
Markveien 38

Advokatkontoret Fløien

Advokatfirmaet Fløien holder til i Bergen med ni advokater.

Advokatkontoret Fløien jobber med blant annet husleie, nabotvister og ekspropriasjon.

Kontaktinfo

Telefon 55 36 11 50
Pb. 225 sentrum
5804 Bergen
Fortunen 7

 

Advokatfirmaet Kyrre

Advokatfirmaet Kyrre holder til sentralt i Bergen og består av 16 advokater. 

Advokatfirmaet Kyrre arbeider blant annet med fast eiendom, ekspropriasjon og forvaltningsrett.

Kontaktinfo

Telefon 55 36 20 60
Postboks 1826 Nordnes
5816 Bergen
Strandgaten 209

Vanlige spørsmål

Hva er en eiendomsadvokat?

En eiendomsadvokat er en ikke-beskyttet tittel som gjerne brukes om advokater som primært arbeider med eiendomsrettslige problemstillinger.

Hva gjør en eiendomsadvokat?

En eiendomsadvokat kan jobbe med alle mulige eiendomsrettslige problemstillinger slik som bolig- og nabotvister, eiendomstransaksjoner, entreprise, eiendomsforvaltning og mye annet.

Hvor finner man advokater som spesialiserer seg på eiendom?

Vi vil legge til advokater fortløpende i denne oversikten. Du kan finne en advokat med passende spesialisering ved å bruke en vanlig søkemotor. Husk at timeprisene ofte er høyere i de større firmaene.

Hva koster det å få hjelp?

Advokatsalær i eiendomssaker varierer stort fra firma til firma, og fra advokat til advokat. Det finnes noen dekningsmuligheter, stort sett gjennom forsikringer. Og dersom man vinner en rettslig prosess fullt ut eller i det vesentlige, så er hovedregelen at man blir tilkjent sine saksomkostninger. En advokat kan likevel aldri garantere fullt ut for dette selv om saken fremstår som god.

Kan man få fri rettshjelp?

Det er i liten grad muligheter for fri rettshjelp i saker som handler om bolig og eiendom. Et unntak er i husleiesaker der utleier forsøker å kaste deg ut. Det er likevel krav om at man har svært lav inntekt og formue for å oppfylle de økonomiske kravene for fri rettshjelp.

Kan man få dekket advokatutgifter gjennom forsikring?

De fleste forsikringer har en rettshjelpsdekning som gjør at en kan få dekket mesteparten av advokatutgiftene i en tvist. Dette er svært praktisk i saker som gjelder fast eiendom. Man kan dermed få dekket brorparten av utgiftene i saker om for eksempel konflikt med håndverker, naboer eller selger av en eiendom. Mange har også advokatforsikring gjennom LO eller en annen organisasjon. Det er også vanlig å tegne boligselgerforsikring og boligkjøperforsikring, som dekker advokatutgifter.

   

Sarpsborg Kommune gjør byggesaker tilgjengelig på nett

Innbyggere kan lett finne frem historikk om boliger Sarpsborg kommune har lagt ut byggesaker på sin nettside, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Flere leier uten å ha sett boligen først

Redd for at leietakere kan bli utnyttet. Hvert år starter flere ferske studenter jakten på en leiebolig. Det kan være

 

Når huseieren kommer på uanmeldt besøk

Mange utleiere utnytter at leietagere ikke vet rettighetene sine. Tom Olav Risa er fastadvokat i leieboligforeningen, og forteller til NRK